Ventetid

Ventetid til konsultation 

Ventetiden ved ikke-akutte tilstande er hos Aarhus Reumatologi & Smerte i øjeblikket under 2 uger. Akutte tilstande, såsom pludselig ledhævelse, vil ofte kunne ses hurtigere. 

Kontakt klinikken for at få en konkret tidsaftale til konsultation. 

Ventetid ved konsultation 

Det er vigtigt, at du møder til den aftalte tid, da forsinkelse kan medføre ventetid for de efterfølgende patienter – eller at vi bliver nødt til at udskyde din tid til en anden dag. 

Selv om du har en aftalt tid og møder til tiden, kan der desværre godt være ventetid. Reumatologiske konsultationer er meget forskellige, og tidsbehovet til den enkelte konsultation er uforudsigeligt. Medbring derfor gerne f.eks. en avis eller en bog, eller musik eller podcast i dine hovedtelefoner, så eventuel ventetid ikke føles så lang. Er du i bil, så benyt gerne en parkerings-app, så du ikke skal bekymre dig om udløb af parkeringstiden. Undgå at have andre aftaler lige efter konsultationen. Afsæt 1½ time, selv om konsultationen sandsynligvis er færdig langt tidligere.

Hvorfor kan der være ventetid ved konsultation? 

Klinikkens ydelser er ikke rutineundersøgelser. Det er meget forskelligt, og desværre helt uforudsigeligt, hvor lang tid den enkelte reumatologiske konsultation varer inklusive speciallægens arbejde med at sætte sig ind i hidtidige undersøgelser, selve konsultationen med evt. behandling, bestilling af supplerende undersøgelser, og journalføring af din konsultation, som sendes til din læge.  

Det ville være dårlig udnyttelse af speciallægetiden altid at afsætte så meget tid, at forsinkelser ikke ville kunne opstå. Færre patienter kunne få hjælp, og speciallægen ville ofte skulle vente på patienterne i løbet af dagen. Vi afsætter tid sådan, at det typisk passer i løbet af en dag. Noget viser sig at tage kortere tid, og noget længere tid end planlagt. Derfor kan der inden for dagen være perioder, hvor der desværre er ventetid.

Alternativt skulle konsultationen afsluttes, straks tiden var gået. Men hos Aarhus Reumatologi & Smerte prioriterer vi, at enhver patient får taget hånd om sit problem, så godt som det er muligt. Hvis noget af det vigtigste for dig ved speciallægekonsultationen er at komme ind til den aftalte tid uden at risikere ventetid, kan en anden klinik måske være et bedre valg for dig. 

For at du kan få bedst muligt udbytte af konsultationstiden, er det vigtigt at være velforberedt.