Blokade

Hvis et led, en seneskede eller en slimsæk gør ondt, skyldes det ofte inflammation. Ved en blokade dæmpes inflammationen ved, at der sprøjtes en blanding af lokalbedøvelsesmiddel og binyrebarkhormon direkte ind, hvor inflammationen formodes at være.

For at opnå det bedste og sikreste resultat, benytter vi ultralydsscanning til at se, præcis hvor midlet skal injiceres. Derved kan blokaden også benyttes diagnostisk. For når vi ved præcis, hvor medicinen er indsprøjtet, kan vi ud fra virkningen konkludere, om der faktisk var inflammation.

I nogle tilfælde kan man nøjes med at anlægge en diagnostisk ultralydsvejledt blokade med lokalbedøvelsesmiddel uden binyrebarkhormon. Så opnås en hurtig smertelindring præcis der, hvor blokaden er lagt. Hvis blokaden f.eks. lægges i et hofteled, kan man ud fra virkningen se, om smerten kommer fra selve leddet (hvis der opnås smertelindring) eller fra omgivende strukturer (hvis der ikke opnås smertelindring).

Blokader med binyrebarkhormon kan have bivirkninger. Derfor skal fordelene ved blokader nøje sammenholdes med risikoen for bivirkninger. Det vil vi gennemgå med dig, inden du eventuelt får en blokadebehandling.